Canterbury School

Strengthen the Student Experience


Hilltop Projects

Canterbury is moving forward with a series of projects: construction of a new student-centric building and creation of a campus square and streetscape.  Together, these projects will have a transformative impact on the landscape of our hilltop campus, and more importantly, on the students who live and learn here.

Initial sketch informed by student focus groups | January 2017

 

STEERS CENTER

$17 Million

The Steers Center is the result of an extensive community-wide study focused on the day-to-day academic and extracurricular lives of our students and faculty.  

This striking, 22,000-square foot building seated at the heart of campus will engage students in activities that nurture mind and spirit. It will provide an environment that inspires enriched learning in an innovative and collaborative atmosphere, while also offering an inviting, central gathering place for the entire School community. With academic spaces overlooking an expansive student commons and atrium, the visible connection between both levels of the building will allow interactions to occur readily and frequently among our students and faculty.
  • M. & D. D’Amour Center for Faith, Service & Justice
  • Innovation Lab 
  • Digital Analytics Lab
  • Flexible Classrooms   
  • Group Study & Breakout Space
  • School Store
  • Student Center & Café
 

Learn more 

 

 

Campus Square and Streetscape

Canterbury’s plans for a new Campus Square and Streetscape highlight one of the School’s greatest assets—the natural beauty of its campus—to create a more architecturally-defined and cohesive sense of place, while also providing essential pedestrian safety.  

 

  • Campus square unifying two sides of campus
  • Promenade featuring tiered lawns and seating
  • Stone columns
  • New pathways
  • Outdoor lighting